FLASH – CREACIÓ D’INTERPOLACIONS DE FORMA

 

Anem a dibuixar una boca que s’obre i es tanca.

Amb el pinzell i el color desitjat dibuixem uns llavis tancats. Amb el dibuix seleccionat(puntets blancs) suavitzem la forma.

 

Ara convertim els llavis en un objecte(un clip de pel·lícula), amb el dibuix seleccionat  i des del menú modificar, triem l’opció convertir en símbolo (o bé la tecla F8).

 

Fem un doble clic a sobre de l’objecte que acabem de crear(el clip de pel·lícula “boca”) i entrem a editar-lo, sabem que estem editant el clip quan mirem a sobre de la línia de temps i així ens ho indica. Per sortir de l’edició hem de clicar a sobre de “Escena 1.

Afegirem fotogrames clau a la línia de temps, ens posem al fotograma 6 i premem la tecla F6, després fem el mateix al fotograma 12. Anomenem aquesta capa “llavis”.

Modifiquem el dibuix dels llavis que estan al fotograma 6. En fer la modificació cuidarem que el nou dibuix quedi una mica més gran que l’original.

 

Premem la tecla de majúscules i fem clic successivament als tres fotogrames claus (els que porten un punt negre), així seleccionem tots els fotogrames de la capa llavis. A continuació des de animar de la finestra de propiedades triem forma.

La línia del temps ens apareix com la figura del costat. Les fletxes indiquen que s’ha creat una interpolació de forma.

Creem una nova capa i l’anomenem “forat”, en aquesta capa hi farem l’obertura de la boca.

En el primer fotograma de la capa forat dibuixarem amb el pinzell i un color fosc la línia que assenyala la separació entre els dos llavis tancats.

Tal com hem fet abans afegirem fotogrames clau (F6) en els fotogrames 6 i 12.

Modifiquem el dibuix de l’obertura del fotograma 6. En fer la modificació cuidarem que el nou dibuix s’assembli a una boca oberta.

Premem la tecla de majúscules i fem clic successivament als tres fotogrames claus (els que porten un punt negre), així seleccionem tots els fotogrames de la capa llavis. A continuació des de animar de la finestra de propiedades triem forma.

 

La línia del temps ens apareix com la figura del costat. Les fletxes indiquen que s’ha creat una nova interpolació de forma i que n’hi ha una en cada capa.

Podem sortir de l’edició de la boca (clic sobre escena 1) i veure els resultats publicant la pel·lícula en format swf (control + intro)

 

 

 

Vegeu al costat una mostra d’un treball acabat.

 

 

 

 

CEIP Enric Grau Fontseré – Flix

Tallers de plàstica de CS

Sebastià Mora